Retourneren

Retourneren

Is een van onze producten niet naar wens? U kunt altijd aanspraak doen op uw herroepingsrecht en het product naar ons retourneren. Hieronder leggen we uit hoe dit bij ons werkt en wat de voorwaarden zijn.

Hoe werkt het?

Retour melden

We stellen het zeer op prijs als u uw retournering bij ons meldt, zodat we u snel kunnen helpen met de verwerking. Onze voorkeur gaat uit naar een e-mailmelding via info@vogelwering.nl. Dit biedt een overzichtelijke en digitale registratie van uw retour. Liever telefonisch contact? Dat kan op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u via 0228 – 748 123. We streven ernaar om uw retour zo soepel en vlot mogelijk af te handelen.

Ophalen of opsturen

U heeft de keuze om uw bestelling te retourneren via een door u gekozen koeriersdienst, of u kunt ervoor kiezen om het pakket te laten ophalen door onze samenwerkende koeriersdienst.

Indien u ervoor kiest om het pakket zelf terug te sturen, kunt u het verzenden naar ons adres: Industrieweg 5, 1619 BZ Andijk, t.a.v. Vogelwering.nl. Vergeet niet om uw naam en/of ordernummer op het pakket te vermelden. Op die manier kunnen we uw retourzending gemakkelijker identificeren en verwerken.

Kiest u ervoor om het pakket te laten ophalen? Dan horen we graag welke datum of dag u het beste uitkomt voor de ophaalservice. Onze koerier komt op de afgesproken dag bij u langs om het pakket op te halen. U hoeft verder niets te doen met het pakket, want alles wordt voor u geregeld.

De terugbetaling

Bij retourneringen ontvangt u het volledige aankoopbedrag van ons terug. We streven ernaar om retouren zo snel mogelijk te verwerken. Zodra uw retourzending bij ons binnenkomt, wordt deze nog dezelfde dag verwerkt. U zou het geld dan binnen 3 werkdagen op uw rekening moeten kunnen zien verschijnen. Uw tevredenheid is onze prioriteit, en we doen ons best om dit proces efficiënt en snel voor u af te handelen.

Retourvoorwaaren

14 dagen bedenktijd

We begrijpen dat u graag het product thuis wilt bekijken en eventueel testen voordat u definitieve beslissingen neemt. Als u om welke reden dan ook van gedachten verandert, bijvoorbeeld omdat het product niet aan uw verwachtingen voldoet, heeft u de mogelijkheid om het product binnen 14 dagen na ontvangst retour te melden.

Houd er echter rekening mee dat als het product tijdens het testen beschadigd raakt, dit mogelijk kan leiden tot het niet kunnen retourneren van het product of tot waardevermindering die in rekening wordt gebracht.

Kosten

In principe worden de kosten voor het retourneren van een product niet vergoed; deze kosten zijn voor uw eigen rekening, ongeacht de gekozen retourmethode. De retourkosten kunnen variëren, afhankelijk van de vervoerder en de grootte/gewicht van het pakket.

Voor onze eigen pakket ophaalservice brengen we echter wel een deel van de kosten in rekening. Als u kiest voor de ophaalservice van onze eigen vervoerder, bedragen de kosten hiervoor €29,95 (alleen geldig voor pakketten binnen Nederland).

Voor pallets moeten we een prijsopgave doen voor het ophalen. Deze kosten worden aan u doorberekend.

In het geval van retourneren vanuit België zijn de retourkosten altijd voor rekening van de klant, en biedt de koeriersdienst helaas geen ophaalservice. In dit geval bent u genoodzaakt om de retourzending zelf te regelen.

In sommige gevallen, zoals bij speciaal transport voor enkele bestellingen of producten met uitzonderlijk gewicht, kunnen retourkosten aanzienlijk hoger zijn. In dergelijke gevallen komen deze kosten volledig voor uw rekening.

Verantwoordelijkheid

Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om het product zelf terug te sturen, u verantwoordelijk bent voor de zending. Als het product bijvoorbeeld tijdens het retourtransport verloren gaat, heeft u geen recht op vergoeding van de oorspronkelijke kosten. Om dit te voorkomen, raden we aan om een verzendbewijs te verkrijgen, waardoor de verantwoordelijkheid bij de vervoerder komt te liggen.

Als u gebruikmaakt van onze ophaalservice, draagt u automatisch de verantwoordelijkheid over aan ons en onze koeriersdienst.

Uitzonderingen

Niet alle producten kunnen zonder uitzondering worden geretourneerd. Bijvoorbeeld, maatwerkproducten, producten die vermengd zijn met andere goederen, en verleende diensten komen mogelijk niet in aanmerking voor een terugbetaling.

We nodigen u uit om contact met ons op te nemen over uw retourzending, zodat we uw situatie persoonlijk kunnen beoordelen en samen tot een passende oplossing of compromis kunnen komen, indien mogelijk.

Wij staan altijd klaar om u te helpen. Heeft u vragen of problemen met uw bestelling? Neem gerust contact met ons op via info@vogelwering.nl of bel ons op werkdagen tijdens kantooruren op 0228 – 748 123. Bekijk hier onze huidige openingstijden.